All news

2018-01-10

Společnost Accord Healthcare oznamuje, že Evropská komise schválila a dokončila nákup koše výrobků od společnosti TEVA

9. ledna 2018: Společnost Accord Healthcare s potěšením oznamuje, že schválení Evropské komise bylo uděleno k nákupu práv Evropského hospodářského prostoru (EHP) na koš 13 výrobků od společnosti TEVA.

Tato transakce je součástí antimonopolních požadavků Evropské komise na rozdělení, vyplývajících z akvizice generické společnosti Allergan společností TEVA, běžněji označované jako "EHP Basket 5", a je druhou z "košů" získaných společností Accord Healthcare od společnosti TEVA. Dokončení této transakce následuje po dokončení akvizice společnosti Actavis UK & IE od společnosti TEVA společností Accord Healthcare v lednu roku 2017.

Výrobky jsou kombinací jak produktů na trhu, tak produktů ve vývoji. Patří mezi ně: Abacavir / Lamivudine, Aripiprazole, Bimatoprost, Cinacalcet, Dutasteride, Enalapril / Lercanidipine, Fulvestrant, Hydrochlorothiazide / Nebivolol, Naloxone / Oxycodone, Rasagiline, Risedronic Acid, Voriconazole a Zonisamide.

James Burt, výkonný viceprezident pro Evropu, uvedl: "Naší vizí je stát se jedním z největších poskytovatelů léčiv v Evropě a poskytovat komplexní nabídku cenově dostupných léků, které pomohou pacientům získat přístup k efektivní zdravotní péči. Dnešní oznámení je dalším významným krokem k dosažení tohoto cíle. Umožní nám to dále rozšiřovat naše portfolio na mnoha evropských trzích, což v konečném důsledku přinese významné úspory pro v dnešní době zvlášť napjaté systémy zdravotní péče."

All news